sreda, 24. september 2008

Alen o dnevu na Krasu

V sredo, 17. septembra smo se šesti razredi osnovne šole Mengeš z avtobusom odpravili proti Krasu. Z nami so odšli tudi naši učitelji in sicer učiteljice za zgodovino, naravoslovje in slovenščino ter učitelj za športno vzgojo. Najprej smo se ustavili v Tomaju. Tam smo si ogledali rojstno hišo, kjer se je leta 1904 rodil pesnik Srečko Kosovel. Njegov oče je bil po poklicu učitelj, zato je njegova družina nekaj časa bivala kar v šoli. Kasneje so v bližini kupili hišo in tudi to smo si ogledali. Obiskali smo tudi pokopališče, kjer je pesnik, ki je umrl zelo mlad leta 1926, tudi pokopan.
Odpeljali smo se naprej proti Lipici, ki je znana po vzreji Lipicancev. Kobilarna se ponaša že z 425 letno tradicijo. Najprej smo si ogledali hleve s konji, nato pa še predstavo šole jahanja.
Iz Lipice nas je vodila pot naprej po Krasu in sicer proti Škocjanskim jamam, ki so znane kot ene izmed najlepših na svetu. Preden smo obiskali jamo smo si ogledali še učno pot Škocjan, kjer so nam predstavili značilnosti Krasa. Ob poti so informativne table, ki opozarjajo na posamezne značilnosti. Nato je sledil še ogled Škocjanskih jam, ki so delo reke Reke. Reka Reka izvira pod Snežnikom in tu pri Škocjanu izgine v podzemlje in se spet pojavi na površju 34 km stran. Ogledali smo si nekaj prekrasnih dvoran. Meni je bila najbolj všeč Šumeča dvorana, saj je v njej zelo dobro odmevalo.
Po ogledu te lepe kraške znamenitosti smo se odpravili nazaj proti Mengšu.
Alen Požar, 6.a

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

hvala za mojo objavo

Anonimni pravi ...

PAPIRNAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AKCIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
HA,HA,HA................

Anonimni pravi ...

Predlagam da vneto začnemo zbirati stari papir jaz sem se že pozanimal v cvetličarni in v trgovini z glasbili.Lp in lebo nabirajte papir.

Anonimni pravi ...

Pri nas smo celo poletje zbirali papir,tako da ga bom oddala že v torek. Jaz sem za Martin,dejmo vneto zbirat papir, pa jim pokažmo kaj zmore 6.a. V akcijo

Anonimni pravi ...

ja alen dobr napisan sam mal dolgo